Ervaring Merk in beeld - module 1, 2 en 3


Interview met Jacq Coppen
Coppen Consultancy


Wat is het belangrijkste wat het programma Merk in Beeld je heeft opgeleverd, Jacq?

'Het heeft mij echt zeer geholpen om mijn koers scherp te krijgen. Maar vooral die Opmerkelijke Methode, zoals jij die noemt, het idee voor hands-on gedachtegang, waarin je de basis hebt gelegd voor mijn aanpak, dat was voor mij de kers op de taart! Wat je daar weg schreef op één A4'tje daar kan ik wat mee. Dat maakt voor mij echt het verschil. In mijn geval kan ik hiermee letterlijk handjes laten wapperen.

Het is natuurlijk een proces wat we samen hebben gedaan en daaruit is dit ontstaan, maar jij hebt een bepaald brein daarin en je hebt echt een gouden pen. Dan laat je zien dat je meedenkt! Sommigen zullen er niks mee doen, maar ik dacht: "Dit is heel bijzonder, meteen werkbare uitkomsten waar ik wat mee kan in mijn aanpak en mijn communicatie".

De uitgewerkte Merkscan en Roadmap heb ik op mijn tafel liggen en wordt regelmatig gebruikt bij de uitwerking van mijn voorstellen. Het is een toets hoe ik het beste kan brengen bij mijn doelgroep. Misschien had ik het nog prettiger gevonden als ik tussendoor de gelegenheid had gehad om de woorden van mijn missie en visie nog verder te kunnen fijnslijpen, maar mijn rode draad staat er helemaal scherp.


Hoe heb je mijn rol beleefd?

'Ik vond het wel een interessant uitgangspunt dat jij de "how" het belangrijkste laat zijn in je methode. Daar zit daadkracht achter en dat sprak mij aan. Wel denken, maar daarna ook dóen, aan de slag. Dat merk je meteen aan jou en dat is wel iets wat ik waardeer.

Jij hebt me laten inzien waar mijn kansen en deskundigheid liggen. Jij maakt het onbewuste bewuster, door het geven van feedback. Je haalt het latente boven en dat geeft mij weer nieuwe inzichten.  

Ik voelde me meteen bij je thuis. Je bent een open persoon die goed luistert en goed doorvraagt. Je geeft een goede samenvatting n.a.v. wat je gehoord hebt. Soms stuur je ook wel wat, maar dat was prima.

Ik ben blij dat ik door het programma mijn businessmodel en mijn gedachten daarin scherper zijn geworden.'

 


Dankjewel en succes Jacq!